Evcil Hayvanlara Uçak Bileti Alınır Mı? seyahatlerde ev cil hayvanını bırakacak bir yer bulamayan kişiler, yanlarında götürmek isterler. Bu durum kısa mesafelerde; özel araç veya otobüs yolculuklarında hayvanı taşımak oldukça basit ve prosedürsüzdür.
Evcil Hayvanlara Uçak Bileti Alınır Mı? Uçak seyahatinde hayvanı taşımanın belli başlı kurallar ve prosedürler var. Yapılan uçuşlarda belli başlı hususlar bulunur.
İlk yapılması gereken tercih edilen havayolu şirketi ile irtibat kurmaktır. Her firmanın Uçak Bileti Hayvan Taşıma bu konuda farklı prosedürleri var. Kimi hava yolu şirketi hayvanları uyutarak alırken, kimi an koltuğu kiralayarak kafes içinde uçağa sokmanıza imkan veriyor.
Hayvanla yapılan seyahatin öncesinde veteriner hekime danışmak ve genel sağlık bilgisi almak uçuşu kolay atlatmaya yardımcı olur. Kedilerde ve köpeklerde kuduz aşısını olduğuna dair aşı kartını mutlaka yanınızda bulundurun.
Koltuk arası mesafe en fazla koltuğu uçak seyahatinde tercih edilmesi gerekir. Hayvanın rahat ve konforlu bir taşıma çantasında veya kafeste taşınmalıdır. Öncesi ufak bir mama ve su takviyesinde bulunan uçuş sırasında tuvalet problemi yaşanmasının önüne geçer.
Türk Hava Yolu firmaları genel itibariyle hayvanı taşımaya olanak sağlıyor. Kuş, köpek veya kediler gibi hayvanlarda akıllara takılan soruya en net cevabı vermeye çalıştık. Hayvanla gerçekleşen uçakla seyahatin önce tercih edilen firma aranarak daha detaylı bilgi alın. Ancak büyük ve av köpekleri için yolculuk izni bulunmuyor.
Evcil Hayvanla Uçak Bileti Seyahati Nasıl Yapılır?
Uçak seyahatini sık gerçekleştiren ve hayvanı olan birine hem hayvanın hem de kişinin konforu için doğru bir ulaşım seçeneğidir. Hayvanınız kutusu içerisinde 8 kilo altında ise uçakta sahibi ile birlikte seyahat edebiliyor.
Ancak 8 kilo üstünde kargo bölümünde seyahatler oluyor. Hayvana bilet yalnızca kafes başına olur. Eğer bir kafesin içerisinde 2 köpek varsa yalnızca kafese ödeme yapılır. Her firmanın kendine göre belirlediği fiyat listesi vardır. Genel olarak kabin ve kargoda taşınma ücreti vardır.
Bu bağlamda kafesin kilosu ve taşınan bölüm fiyat belirlemede önem arz eder. Havayolu yolculuğu yapmadan 6 saat önce hava yolu şirketi arayarak detaylı bilgi alınması gerekir. İstenilen koşulların sağlanması önem arz eder. Gerekli koşullar dahilinde Uçak Bileti Hayvan Taşıma iç hatlarda kedi, kuş ve köpek taşınır. Dış hatlarda ise yalnızca kedi ve köpek taşınır.
Av ve büyük köpekler (Kangal, bulldog vb.) köpekler uçakta seyahatler yapamazlar. Bir diğer önemli konu ise görme engelli kişilerin rehber köpekleri kaç kilo olursa olsun ağızlık takılarak sahibi ile birlikte seyahatler yapabiliyor. Kısacası hayvanınızla uçakta seyahatin, eğer hayvanınız kabinde taşınacaksa bilet yan koltuk için alınıyor.
Uçak Yolculuğu Yasak Olan Hayvanlar
Tatil veya iş seyahatinde uzun süreli seyahat edecek kişiler, hayvanlarını bırakacak kimse bulamadığından yanlarında götürmek zorunda kalıyor. Uzun mesafeli yolculuklarda konfor sağlamak için havayolu seyahatleri tercih ediliyor. Hayvanlarını yanınıza almak zorunda kalanların ise aklılara soru geliyor.
Öncelikli olarak hayvanınızla yolculuk yapılmadan önce, uçuş yapılan şirket ile görüşme sağlanmalıdır. İstenilen prosedürler bu sayede kolayca sağlanır. Daha sonra uygun bir kafes içinde havayolu seyahatinize eşlik eder. Dış hatlara uçuşta kedi ve köpeğin gidiş imkanı vardır. Taksitle Uçak Bileti Nasıl Alınır? yazımıza göz atın.
İç hatlarda ise kuşunda sizinle birlikte seyahat etme imkanı var. Tabi Uçak Bileti Hayvan Taşıma seyahatte belli başlı ücretler hava yolu firmaları tarafından talep ediliyor. Ancak her hayvanın uçuş hakkı bulunmuyor.
Uçak yolculuğu yasak olan hayvanlar;
- Amerikan Pitbull Teriyeri
- Amerikan Staffordshire Teriyeri
- Japanese Tosa
- Amerikan Bully
- Brazilya Mastifi (Fila Brasilerio)
- Dogo Argentino
Bu ve benzeri tehlikeli cinslere seyahat izni bulunmuyor. Uçuş sırasında belirttiğimiz türdeki büyük ve tehlike arz eden köpekler uçuk yolculuğu yasak olan hayvanlardır.
Hayvan sahibi kişilerin hayvanla uçak seyahati nasıl yapılır? Sorusuna bu yazımızda yanıt vermeye çalıştık. Ancak sizler en doğru ve detaylı bilgiyi seyahatinizi gerçekleştirecek firmayı arayarak elde edebilirsiniz. Ayrıca mama ve su kapları taşınan kutunun açılmadan dışarıdan takviyesi yapılabilecek şekilde olmalı. Özellikle dikkat edilmesi gereken bir kural, kutunun içine veya dışına tutturulan sabitlenen su şişesi ve benzeri kaplar yiyecek ve içecek doldurulmaya uygun değildir. Ayrıca farklı firmayla yaptığınız seyahatiniz de aktarılan hayvanları taşımayı kabul etmeyen firmalar bulunmakta.
Geri bildirim: Taksitle Uçak Bileti Nasıl Alınır? - Tatilinbende | Ucuz Bilet Fiyatları | Uçak, Otobüs, Otel