Erzurum Havalimanı Merkeze Uzaklık bu ildeki askeri/sivil statüsündeki tek havalimanıdır. Hizmete giriş yılı 1966’dır. Yurt içi ve yurtdışına hizmet vermekte. Terminal binasının toplam büyüklüğü 13.107 m2. Doğu Anadolu’da bulunan bir şehir. Türkiye’nin en büyük 14. kentidir. Çift başlı Erzurum Havalimanı Ulaşım kartal, Selçuklu İmparatorluğu’ndan beri şehrin simgesidir. İki baş, imparatorluğu yöneten Türk ve Pers kültürlerini temsil ediyor. Mesela Selçuklu eserlerinde mühür özelliği taşıyan çift başlı kartalıyla tanınır. Osmanlılar tarafından ele geçirilmeden önceki eski bir Türk devletini temsil ettiği için Türk milliyetçiliğinde de önemli bir semboldür.
Erzurum Havalimanı Merkeze Uzaklık Kaç Km
Havalimanı merkez arası uzaklık yaklaşık olarak 25km’dir. Ulaşım taksi veya belediyenin hizmetindeki toplu taşıma araçlarıyla olur. Bölgenin akarsuları ve ovaları doğal güzellikleri arasında yer almakta olup, tarım ve hayvancılık önemli geçim kaynaklarıdır. Örneğin Erzurum’a gittiğinizde hediyelik olarak buranın meşhur Oltu taşı işçiliğinden yapılan tesbih, gerdanlık, bileklik alınabilir. Kolay işlenebilen bu taş daha çok ziynet eşyalarında var. Siyah renkte yarı değerli bir karbon Erzurum Havalimanı Ulaşım bileşenidir. Dünya’da Kuzey Amerika ve Fransa’da çıkmaktadır. Tabi bu kente gidip de yöresel yemeklerinden tatmamak olmaz. En bilinen yemekleri arasında Çağ Kebabı. Kuzu veya keçi etinin bir gün terbiye edilen etten yapılıyor. Odun ateşi üzerinde dönerin dik pişmesinin aksine yatay şekilde pişer. Bu yemeği her yerde yiyebilirsiniz ama ana yerinde daha özeldir. Erzurum Uygun Uçak Bileti yazımıza göz atmayı unutmayın.
Erzurum Gezilecek Yerler Haritası
Asırlardır gelenek ve göreneklerine bağlı kalan Erzurum, aynı zamanda gelişmeye açık bir şehirdir. Erzurum Turizm Geliştirme Ajansı, bölgede turizmi geliştirmek amacıyla 2013 yılında kurulmuştur. Gezilmesi gereken bir çok yer var. Yalnız birkaçından Erzurum Havalimanı Ulaşım bahsedebiliriz. Yakutiye Medresesi 1310 yılında Selçuklu zamanında yaptırılmıştır. Bu nedenle Erzurum’un en görkemli yapısı. Işıklar geceleri güzelce aydınlatır. Medrese, önceleri medrese olan bir İslam okulu ve camisidir, ancak şimdi müzeye dönüştürülmüştür. Silahlar, Kuran yazmaları ve halılar gibi orada tutulan birçok tarihi eşya var. Mesela Medrese, Müslümanların ibadete kapalı olduğu Cuma günleri hariç her gün belirli zaman aralığında tüm ziyaretçilere açıktır. Ülkede karın ilk düştüğü yerlerden olan Palandöken Dağı’nda kışın ziyaret ettiğinizde en iyi aktivite olarak kaymak olacaktır.