Afyonkarahisar Gezilecek Yerler

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler, Türkiye’nin zengin kültürel miraslarından sadece bir tanesidir ve bu şehirde keşfedilecek birçok güzellik bulunmaktadır. Mesela Afyonkarahisar Hakkında Bilinmesi Gerekenler kesinlikle gezilen yerler listesi. Ünlü kaleleri, tarihi camileri, etkileyici doğal güzellikleri ve daha fazlasını içerir. Şimdi, Afyonkarahisar’da keşfedilmeye değer en iyi 10 yeri yakından tanıyalım.

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler Listesi

  1. Ulu Cami: Camiikebir Caddesi’nde bulunan Ulu Cami, Afyonkarahisar Hakkında Bilinmesi Gerekenler en eski ve yapılarından biridir. Aynı zamanda Selçuklu Veziri Sahip Ata tarafından 1273 yılında yaptırılan cami, 40 ahşap sütun üzerinde yükselen düz toprak damıyla öne çıkar. Ayrıca, en eski ahşap direkli cami olma özelliğini taşır.
  2. İscehisar Peri Bacaları: Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde bulunan Peri Bacaları, volkanik kayaların aşınması sonucu oluşmuş doğal güzelliklerdir. Bayat, İhsaniye, Bolvadin ve Bayat ilçelerinde de görülen peri bacaları, turistlerin ilgisini çekmektedir.
  3. Frig Vadisi: Afyonkarahisar’ın Sülün Köyü’nde bulunan Frig Vadisi, yıllık kalıntıları barındıran bir bölgedir. Mesela Frigler dönemine ait eserlerin izlerini taşıyan bu vadi. Sütunlu mezar odaları ve aslanlı mezar odaları gibi önemli özellikleriyle dikkat çekmektedir.
  4. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi: 1998 yılında kurulan Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi. Sandıklı Kusura Höyük Kazısı’nda bulunan arkeolojik eserleri sergilemektedir. Eski Tunç, Hitit, Frig, Lidya, Roma ve Bizans dönemlerine ait birçok tarihi eserin yer aldığı müze, ziyaretçilere bir yolculuk sunmaktadır.
  5. Afyon Kaplıcaları: Afyonkarahisar, Türkiye’nin önemli termal kaplıcalarının bulunduğu bir ildir. Mesela yüksek dereceli sularıyla ünlü Afyon kaplıcaları, ziyaretçilere rahatlatıcı bir deneyim sunmaktadır. Hüdai Çamur Banyoları, Gazlıgöl, Ömer Ilıcası ve Heybeli Ilıcalar, Afyonkarahisar’ın en popüler kaplıcaları arasındadır.

Afyon Tarihi Yerler

  1. Kırkgöz Köprüsü: Bolvadin ilçesinde yer alan Kırkgöz Köprüsü, Bizans İmparatoru I. Manuel Kommen tarafından 1150 yılında inşa edilmiştir. Örneğin Sultan Süleyman döneminde ise köprünün kuzeyine bir eklenti yapılmıştır.
  2. Sultan Divani Mevlevihanesi: Sultan Divani Mevlevihanesi, Anadolu’da kuruldu. Aynı zamanda ilk Mevlevihanelerden biridir ve bir miras niteliği taşır. Örneğin Hz. Mevlana’nın 7. kuşak torunu Sultan Divani döneminde önemli bir merkez haline gelmiştir. Muharrem ayının 10. gününde burada yas törenleri düzenlenmektedir.
  3. Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı: Afyon Kocatepe’de yer alan Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı, Türk tarihinde önemle bir dönüm noktasını simgeler. Büyük Taarruz’un anısını yaşatmak için yapılan bu anıt, ziyaretçilerin ilgisini çeken önemli bir turistik noktadır.
  4. Afyon Kalesi: Afyonkarahisar’ın merkezindedir. Mesela Afyon Kalesi, tarihi bir yapı olup 226 metre yüksekliğiyle dikkat çeker. M.Ö. 1350’li yıllara dayanan bu kale, Ulu Cami’nin hemen karşısında yer almaktadır.
  5. Yedikapılar Manastırı: Bolvadin ilçesinde Kemerkaya mevkiindedir. Yedikapılar Manastırı, 8. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişi taşır. Örneğin Afyon ziyaretiniz sırasında bu manastırı mutlaka keşfetmelisiniz.

Afyonkarahisar Hakkında Bilinmesi Gerekenler zengin tarih ve doğal güzelliklerini keşfetmek için bu 10 yeri listenize ekleyebilirsiniz. Mesela her biri farklı bir deneyim sunar. Örneğin bu kısımlar, unutulmayacak bir seyahat deneyimi yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler
Afyonkarahisar Gezilecek Yerler